Proiect casa rotunda cu mansarda si sera pentru plante si flori


Daca sunteti o persoana nonconformista, care apreciaza designurile neoibisnuite atunci s-ar putea sa va placa si proiectul de casa pe care vrem sa vi-l propunem in continuare. Este vorba despre o casa cu forma rotunda cu mansarda si sera. Cladirea are o suprafata totala de 150 de metri patrati din care spatiile de locuit ocupa 78 metri patrati si este prevazuta cu 4 dormitoare, cate doua pe fiecare nivel. Designul exterior este destul de simpu, singurul element decorativ fiind delimitarea dintre parter si mansarda. Acoperisul are doua lucarne in dreptul ferestrelor dormitoarelor de la mansarda si coboara in spirala pana deasupra serei care are geamuri mari de sticla.


Casa rotunda cu 4 camere


La parter, instrarea se face printr-un hol mare care ofera acces atat in sera cat si in spatiile de locuit. Holul principal, livingul cu dining si bucataria formeaza un spatiu semicircular deschis, astfel ca veti avea nevoie de o hota puternica care sa absoarba rapid mirosurile de mancare si aburul. Open-space-ul spatios beneficiaza de un nivel optim de lumina oferit de cele patru ferestre de diferite marimi. Din living se intra intr-un hol mic care ofera acces in cele doua dormitoare dar si in baia care deserveste parterul. In dormitorul mai mare puteti amenaja si un mic dressing, iar cel de-al doilea va putea sa fie folosit ca birou sau biblioteca.

 

Recomandare: Proiect de casa cu parter fara garaj

Jumatate din mansarda este ocupata de hol, scari si grupul sanitar care nu are cabina de dus astfel ca va trebui sa utilizati baia de la parter. Dormitoarele de la mansarda au dimensiuni aproximativ egale, astfel ca nu va exista un motiv de cearta intre copii. In sera de la parter veti putea sa asezati o canapea si cateva fotolii pentru a crea un spatiu in care sa va relaxati citind o carte atunci cand vremea este mai capricioasa. Daca terenul va permite veti putea sa amenajati si o mica terasa langa casa unde sa va puteti invita prietenii sau colegii la un gratar. Avand in vedere ca aceasta casa nu este prevazuta cu spatii de depozitare va trebui sa va amenajati o magazie sau un beci pentru depozitarea in conditii optime a alimentelor.

 

Recomandare: Proiect de casa parter tip bungalow

Informatii generale:

Suprafata totala: 150 mp
Suprafata locuibila: 78 m

Cote parter

Hol intrare: 7.79 mp
Conservator: 6.77 mp
Living + dining: 24.91 mp
Bucatarie: 6.47 mp
Dormitor: 8.99 mp
Baie: 5.53 mp
Dormitor: 13.58 mp

Recomandare: Mobilier multifunctional – idei de economisire a spatiului din casa

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 38.29 mp
Baie: 3.18 mp
Dormitor: 15.51 mp
Dormitor: 15.26 mp

Sursa foto