Casa cu garaj si mansarda inalta


Alegerea proiectului pentru constructia unei casa va trebui sa tina cont de mai multe aspecte precum bugetul disponibil, dimensiunile parcelei de teren sau numarul de persoane care vor locui in casa. In cele ce urmeaza va vom prezenta un proiect de casa cu 4 dormitoare potrivita pentru familiile cu unul sau doi copii pentru care veti avea nevoie de o parcela de teren cu dimensiuni de 18 x 20 de metri. Arhitectura exterioara este destul de incarcata, peretii casei fiind placati cu piatra si cu caramida decorativa. Acoperisul foloseste aceleasi nuante de maro, singurii pereti albi aflandu-se in partea din fata a casei. Casa este prevazuta cu doua balcoane, unul situat deasupra intrarii si al doilea deasupra terasei din spatele casei.


Casa cu garaj si mansarda


Intrarea la parter se face printr-un hol spatios unde veti putea sa montati un dulap mare pentru hainele mai groase si incaltaminte. Acest hol ofera acces si in garaj, astfel ca veti putea transporta mai usor cumparaturile din garaj in bucatarie si camara. Bucataria spatioasa are vedere in fata casei si este deschisa catre dining, delimitarea facandu-se de catre un bar unde veti putea servi micul dejun atunci cand va grabiti.

Citeste si: Casa de tip duplex – proiect modern si fotografii

Livingul cu dining are peste 35 de metri, astfel ca veti avea spatiu atat pentru un coltar mare cat si pentru o masa pentru 4-6 persoane. Din living se poate iesi pe terasa acoperita din spatele casei undei va va veti putea relaxa sau sa va faceti siesta. In partea din spate a casei se afla sigurul dormitor de la parter dar si baia care deserveste acest nivel. Camera centralei are acces doar din garaj si va putea sa fie folosita partial si pentru depozitare.

La mansarda se afla alte trei dormitoare din care cel matrimonial are dimeniunile cele mai generoase. In plus, acest dormitor are atat iesire pe balconul din fata casei cat si un dressing si o baie proprie. Celelalte dormitoare vor trebui sa imparta o alta baie spatioasa care are atat o cabina de dus cat si o cada de colt.

Recomandare: Proiect de casa doar cu 5 dormitoare si arhitectura clasica

Informatii generale:

Suprafata totala: 221.30 mp
Inatimea casei: 10.14 m
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 20 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 18 m
Panta acoperis: 45 grade

Vezi si: Proiect de casa cu veranda si demisol

Cote parter

Hol intrare: 7.97 mp
Hol: 6.36 mp
Camara: 1.56 mp
Living + dining: 35.58 mp
Bucatarie: 15.5 mp
Baie: 4.63 mp
Dormitor: 13.52 mp
Camera centralei: 6.45 mp
Garaj: 20.44 mp

Vezi si: 15 case de vis- cele mai frumoase proiecte

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 16.9 mp
Dormitor: 22.19 mp
Dormitor: 13.18 mp
Baie: 12.04 mp
Dormitor: 24 mp
Dressing: 6.5 mp
Baie: 6.5 mp

Sursa foto