Proiect de casa mica fara garaj


Casele cu mansarda si o amprenta mai mica la sol necesita un buget mai redus si pot fi contruite mult mai rapid. Pentru a reduce si mai mult costurile unele case nu sunt prevazute cu garaje, magazii sau alte spatii de depozitare, astfel ca vor putea sa fie construite pe un teren cu o suprafata mai mica. Un astfel de proiect este si casa cu trei dormitoare ale carei schite le veti vedea in continuare. Arhitectura exterioara este destul de simpla, in fotografiile anexate existand doua variante de culori: pereti albi si acoperis din tabla gri si pereti verzi si acoperis maro. Pe terasa aflata in partea dreapta a casei exista un semineu exterior in jurul caruia va veti putea strange in serile cu vreme mai racoroasa.


Casa mica fara garaj


 

Primul nivel este dedicat activitatilor din timpul zilei insa exista si un dormitor de mici dimensiuni care va putea fi amenajat in birou sau camera de oaspeti pentru invitatii care raman peste noapte. Bucataria beneficiaza de o ferestra tripla care ofera un nivel optim de lumina naturala si este deschisa spre hol si dining, astfel ca veti avea nevoie de o hota performanta pentru ca mirosurile de mancare sa nu se raspandeasca in casa. Livingul are o zona de relaxare spatioasa in care semineul si televizorul sunt atractiile principale. Din living se poate iesi pe terasa semicirculara unde veti putea sa faceti un gratar alaturi de prieteni sau sa va beti cafeaua in diminetile frumoase de weekend. Parterul este deservit doar de un grup sanitar mic iar pentru depozitare aveti la dispozitie o camara ingusta sau camera centralei aflata in apropierea intrarii.

Recomandare: Proiect casa mica fara etaj cu arhitectura clasica

Organizarea mansardei este mult mai simpla, spatiul fiind impartit intre cele doua dormitoare cu dimensiuni aproximativ egale. Nivelul de lumina naturala din dormitoare este destul de redus astfel ca va trebui sa aveti mai multe corpuri de iluminat cu intensitati diferite. Baia de la mansarda nu este foarte mare astfel ca va trebui sa optati intre o cada si o cabina de dus. Avand in vedere ca aceasta casa nu este prevazuta cu garaj va trebui sa parcati masina pe aleea principala de acces din fata proprietatii.

Recomandare: Casa mica si colorata doar cu parter –  interiorul este de VIS!!!!

Informatii generale:

Suprafata totala: 81.8 mp
Inatimea casei: 7.9 m
Cubaj net: 256 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 18.80 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 15.6 m
Panta acoperis: 45 grade

Citeste si: Proiect de casa mica si ieftina cu un dormitor si living cu suprafata de 63.5 mp

Cote parter

Hol intrare: 2.4 mp
Camera centralei: 3 mp
Baie: 1.7 mp
Hol: 5.1 mp
Dormitor: 9.1 mp
Camara: 1.4 mp
Scari: 2.1 mp
Livingroom: 20.4 mp
Bucatarie: 5.2 mp

Vezi si: Casa mica cu o camera si living cu suprafata de 48.6 mp

Cote etaj mansarda

Scari: 1.6 mp
Hol: 2.5 mp
Dormitor: 13.2 mp
Dormitor: 13.7 mp
Baie: 3.3 mp
Sursa foto