Casa cu 3 dormitoare si terasa deasupra garajului


Proiectul pe care dorim sa vi-l prezentam in continuare este o casa cu mansarda care poate sa fie construita pe un teren mai ingust cu o deschidere minima la calea de acces de 14.6 metri. Este o casa cu trei dormitoare si garaj care poate fi construita atat intr-o zona urbana mai aglomerata cat si intr-una rurala cu mai multa verdeata. Acoperisul casei este in doua ape iar arhitectura exterioara foloseste o combinatia inspirata de maro, crem si alb. Deasupra garajului este amenajata o terasa spatioasa de unde veti putea sa admirati perisajul sau imprejurimile.


 

Casa cu 3 dormitoare si garaj


 

Parterul are o compartimentare foarte buna, toate camerele si dependintele in afara de living fiind amenajate de o parte si de alta a holului. In partea stanga se afla camera centralei cu acces din garaj, baia cu cabina de dus si camara de mici dimensiuni in timp ce in partea drapta se afla uscatorul si bucataria spatioasa. Livingul este impartit in doua zone: una pentru dining care este amenajata in apropierea bucatariei si una pentru relaxare, unde este amenajat si un semineu.

Citeste si: Proiect de casa duplex moderna – parter, etaj plus pod

Avand in vedere ca suprafata livingului depaseste 30 de metri patrati, veti putea amenaja si o zona de enertainment in jurul televizorului. Garajul poate adaposti o masina si are acces direct atat in camera centralei cat si in holul de la intrare, cumparaturile putand astfel sa fie transportate foarte usor in bucatarie sau camara. In partea din spate a casei exista o alta terasa care va putea sa fie folosita pentru servirea micului dejun sau chiar a cinei in serile calduroase de vara.

Recomandare: Proiect de casa cu mansarda si acoperis in doua ape

La mansarda se afla toate cele trei dormitoare ale casei dar si o baie spatioasa care unde veti putea avea atat o cada mare cat si o cabina de dus de colt. Cele doua dormitoare mai mici sunt ideale pentru copii, iar daca unul nu este folosit va putea fi transformat in birou sau biblioteca. Dormitorul matrimonial are iesire pe terasa mare de deasupra garajului undei veti putea amenaja un spatiu de relaxare cu fotolii, sezlonguri si umbrele. Daca doriti, in acest dormitor veti putea sa amenajati un walk-in dressing in care sa va pastrati garderoba intr-un mod organizat.

Citeste si: Proiect casa frumoasa parter + mansarda

Informatii generale:

Suprafata totala: 124.93 mp
Inatimea casei: 7.81m
Cubaj net: 650.82 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 14.6 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 25.9 m
Panta acoperis: 40 grade

Recomandare: Proiect de casa cu veranda si demisol

Cote parter

Hol intrare: 5.59 mp
Hol: 7.97 mp
Camera centralei: 6.72 mp
Baie: 4.6 mp
Camara: 1 mp
Living + dining: 30.28 mp
Bucatarie: 9.77 mp
Uscator: 2.92 mp
Garaj: 20.91 mp

Vezi si: Proiect de casa mica cu doua dormitoare si garaj cu suprafata de 73 mp

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 12.15 mp
Dormitor: 10.84 mp
Dormitor: 11.05 mp
Baie: 8.59 mp
Dormitor: 19.77 mp
Terasa: 20.21 mp

Sursa foto