Proiect de casa moderna doar cu parter si pergola lipita


Pretul ridicat al terenul intravilan a facut ca proiectele de case care se pot construi pe parcele mai inguste sa fie foarte populare in ultimii ani. Pentru a pastra costuri reduse si pentru costructia casei, puteti opta pentru proiecte cu forma dreptunghiulara simpla, cu acoperis in doua ape si fara un garaj incorporat. Proiectul pe care vi-l vom prezenta astazi este o astfel de casa cu un singur nivel care poate sa fie construita pe o parcela de teren cu dimensiuni minime de 17.35 x 24.45 metri. Casa are trei dormitoare plus living, fiind potrivita pentru familiile tinere care au unul sau doi copii. Arhitectura exterioara simpla combina acoperisul gri cu peretii albi si cu cei placati cu caramida decorativa.


Casa cu 3 dormitoare pe un singur nivel


In fata intrarii se afla o terasa ingusta acoperita care este sustinuta de un stalp placat cu aceeasi caramida decorativa. Holul de la intrare ofera acces si in camera centralei care va putea sa fie folosita partial si pentru depozitarea fructelor si legumelor mai putin perisabile. Livngul spatios este amplasat in partea din fata a casei si contine atat o zona de dining cat si una de relaxare, delimitarea fiind facuta de un perete ingust pe care este montat televizorul. Bucataria este partial deschisa spre dining, insa are si un bar la care veti putea sa serviti micul dejun atunci cand sunteti in intarziere.

Recomandare: Casa frumosa cu fatada de caramida

Langa bucatarie se afla primul dormitor care va putea sa aiba atat o canapea extensibila pentru invitati cat si un birou unde sa lucrati in timpul liber la proiectele personale. In partea din spate a casei se afla celelalte doua dormitoare care beneficiaza astfel de mai multa liniste. Dormitorul matrimonial are si un dressing propriu in care va veti putea pastra hainele si accesoriile atat pe umerase cat si pe rafturi sau in sertare. Cele doua bai ale casei sunt amenajate una langa cealalta, cea mai mare putand fi folosita de familie iar grupul sanitar de invitati. Terasa din fata casei este acoperita cu o pergola cu acoperis retractabil dar exista si un paravan pe una din laterale care va va proteja intimitatea. Podul casei va putea sa fie folosit atat pentru uscarea rufelor cat si pentru depozitarea unor lucruri si obiecte pe care le folositi mai rar.

Vezi si: Proiect de casa mica cu 2 dormitoare si terasa – suprafata 60 mp

Informatii generale:

Suprafata totala: 113.95 mp
Inatimea casei: 6.65 m
Cubaj net: 497.74 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 17.35 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 24.55 m
Panta acoperis: 30 grade

Recomandare: Casa cu mansarda si interior modern – este chiar superb!!!!

Cote parter

Hol intrare: 4.21 mp
Camera centralei: 5.95 mp
Hol: 13.42 mp
Living + dining: 30.26 mp
Bucatarie: 9.36 mp
Dormitor: 12.83 mp
Dormitor: 14.04 mp
Dressing: 2.83 mp
Dormitor: 11.85 mp
Baie: 6.87 mp
Baie: 2.33 mp

Sursa foto