Proiect de casa moderna cu 5 dormitoare si garaj dublu


Unele persoane prefera sa locuiasca cu parintii si dupa ce se casatoresc pentru a putea sa beneficieze de ajutorul acestora in cresterea si educarea copiilor. Pentru aceasta, casa trebuie sa aiba suficiente spatii pentru ambele familii dar si pentru copii. Un astfel de proiect este casa cu 5 dormitoare si doua garaje pe care vom incerca sa v-o prezentam in continuare. Casa are o arhitectura exterioara simpla dar eleganta, peretii albi fiind completati de caramida decorativa gri si de acoperisul mai inchis la culoare. Usile si ferestrele mari ofera un nivel bun de lumina spatiilor interioare, la mansarda fiind amenajare doua balcoane de unde veti putea sa admirati imprejurimile.


Casa cu 5 dormitoare


Parterul cu forma patrata este ocupat in cea mai mare parte de living, bucatarie si un dormitor care va putea sa fie amenajat atat ca un birou cat si ca o camera de oaspeti. Bucataria spatioasa este deschisa spre hol dar are si o mica camara unde puteti pastra fructele si legumele pe care urmeaza sa le consumati. Livingul are si un dining amenajat in apropierea semineului care va putea sa contribuie la crearea unei atmonsfere primitoare si calduroase. Coltarul mare este amplasat in fata televizorului dar si a usilor glisante care ofera acces pe terasa din spatele casei.

Recomandare: Casa cu etaj si 5 dormitoare – proiect detaliat cu poze cu interiorul

Parterul este deservit de o singura baie prevazuta cu o cabina de dus, in timp ce uscatorul aflat in apropierea scarilor va putea sa fie folosit pentru spalarea, uscarea si calcarea rufelor. Garajul dublu este suficient de spatios astfel ca veti putea depozita si masinile sau aparatele utilizate pentru intretinerea gradinii, camera centralei putand de asemenea sa fie folosita partial pentru depozitare.

La mansarda se afla un dormitor matrimonial de mare dimensiuni care are atat o baie si un dressing propriu pentru depozitarea organizata a hainelor. Celelalte 3 dormitoare au dimensiuni mai mici insa au acces pe balcoanele din sticla care ofera o priveliste frumoasa asupra gradinii. Cealalta baie de la mansarda are dimensiuni mai mari, astfel ca veti putea monta o cada mare de colt dar si o chiuveta dubla.

Citeste si: Proiect de casa doar cu 5 dormitoare si arhitectura clasica

Informatii generale:

Suprafata totala: 154.20 mp
Inatimea casei: 8.42 m
Cubaj net: 816.46 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 24.15 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 17.60 m
Panta acoperis: 40 grade

Cote parter

Hol intrare: 8.44 mp
Hol: 4.36 mp
Bucatarie: 11.27 mp
Camara: 1.17 mp
Living + dining: 26.19 mp
Dormitor: 12.31 mp
Uscator: 2.54 mp
Baie: 4.26 mp
Camera centralei: 10.41 mp
Garaj: 30.76 mp

Vezi si: Proiect de casa cu mansarda – 5 dormitoare plus living si garaj dublu

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 9.66 mp
Dormitor: 19.99 mp
Baie: 3.12 mp
Dressing: 2.79 mp
Pod: 4.54 mp
Baie: 10.85 mp
Dormitor: 13.21 mp
Dormitor: 15.97 mp
Dormitor: 10.61 mp

Sursa foto