Proiect de casa cu veranda si demisol

Proiectul pe care dorim sa vi-l prezentam astazi este o casa construita pe 3 niveluri care poate sa fie atat o locuinta de vacanta cat si o locuinta pentru familiile fara copii. Casa are 2 dormitoare si 3 bai si poate fi construita pe o parcela cu lungime de 23.10 si latime de 19.80 metri. Arhitectura exterioara prezinta cateva elemente rustice precum veranda cu scari din spatele casei dar si de demisolul inalt placat cu piatra naturala sau de ferestrele arcuite de la dining. 

Casa cu demisol si veranda


 

Parterul este rezervat doar activitatilor din timpul zilei astfel ca nu este amenajat niciun dormitor. Din holul principal se poate intra atat in bucataria care are o forma mai neobisnuita si care este deschisa spre dining pentru a facilita transferul mancarurilor si a bauturilor. Diningul este amenajat intr-un spatiu circular cu ferestre mari care ofera un nivel optim de lumina chiar si in zilele cu vreme mai mohorata. Livingul are dimensiuni mai mari de 30 de metri astfel ca veti avea suficient spatiu atat pentru o zona de relaxare in fata semineului cat si pentru una de entertainment amenajata in jurul televizorului. Din living se poate iesi pe veranda din spatele casei care se continua si pe una din laterale. Parterul esre deserevit de o baie spatioasa care are o cabina de dus de colt.

Citeste si: Proiect de casa mica cu doua dormitoare si garaj cu suprafata de 73 mp

La mansarda se afla cele doua dormitoare ale casei din care cel mai mare are iesire si pe balcon. Daca doriti veti putea recompartimenta acest dormitor transformandu-l in doua camere mai mici sau intr-un dormitor mare cu dressing. La etaj exista o a doua baie care beneficiaza de o cada mare de colt. La demisol este amenajata camera centralei care va putea fi folosita si ca un uscator pentru spalarea, uscarea si calcarea hainelor. Cealalta incapere va putea fi amenajata in camara pentru fructe si legume sau intr-o crama pentru vinurile de colectie.

Vezi si: Proiect de casa doar cu 5 dormitoare si arhitectura clasica

Informatii generale:

Suprafata totala: 166.20 mp
Inatimea casei: 9.30 m
Cubaj net: 888 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19.80 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 23.10 m
Panta acoperis: 45 grade

Recomandare: Proiect de casa cu terasa mare deasupra garajului

Cote subsol

Scari: 4 mp
Hol: 5.5 mp
Camera centralei: 11.3 mp
Camara/Crama: 8.8 mp

Vezi si: Proiect de casa cu 4 dormitoare, garaj cu terasa si suprafata de 111.86 mp

Cote parter

Hol intrare: 4.4 mp
Hol: 1.3 mp
Scari: 4.5 mp
Baie: 6.4 mp
Hol: 8.6 mp
Bucatarie: 10.3 mp
Dining: 9.8 mp
Livingroom: 31.1 mp

Citeste si: Proiect de casa cu 4 dormitoare amplasate la mansarda

Cote etaj mansarda

Scari: 2.8 mp
Hol: 5.6 mp
Dormitor: 24.1 mp
Dormitor: 10.3 mp
Baie: 6.1 mp

Sursa foto