Proiect de casa moderna cu lucarne mari la mansarda


Existe mai multe optiuni pentru iluminarea camerelor de la mansarde, iar lucarnele sunt printre cele mai populare dintre acestea datorita designului elegant dar si a formelor si dimensiunilor diverse. Proiectul pe care il veti vedea in continuare este o casa cu mansarda care are cate o lucarna triunghiulara pe fiecare latura a acoperisului. Constructia acestei case necesita o parcela de teren patrata cu dimensiuni minime de 19.94 x 19.04 metri. Desingul exterior este unul original, fatadele combinand peretii albi simplu cu cei decorati cu placi de culoare rosie de diferite marimi. Usa garajului si cele de la intrare au o culoare gri care este identica cu cea a tablei cu care este acoperita casa.


Casa cu 5 dormitoare


Parterul este impartit in trei zone distincte, prima fiind reprezentata de holul de la intrare, de singurul dormitor de pe acest nivel si de baia mica care are totusi si o cabina de dus. Urmatoarea zona este formata din holul principal si bucatarie care este deschisa spre dining pentru a facilita transferul rapid al mancarurilor delicioase. Ultima zona este formata din living si dining, in care veti putea atat sa serviti masa in familie cat si sa va relaxati urmarind cele mai noi episoade din serialele voastre favorite. In living exista si un semineu mare care va contribui la crearea unei atmosfere calduroase in serile reci de iarna.

Recomandare: Proiect de casa cu mansarda si lucarne

In spatele casei va puteti amenaja o terasa mare cu fotolii si sezlonguri unde puteti sa va relaxati in zilele frumoase de weekend. In garaj se poate intra si din holul de la intrare astfel ca veti putea transfera usor cumparaturile in bucatarie. Camera centralei aflata in spatele garajului este destul de mare astfel ca va putea sa aiba si rolul unui uscator pentru spalarea, uscarea si calcarea rufelor.

Mansarda are un hol spatios unde veti putea sa amenajati o alta zone de relaxare cu canapea si fotolii. Dormitorul matrimonial are o baie proprie in timp ce celelalte doua dormitoare vor trebui sa imparta o baie mai mica dar care are atat o cada cat si o cabina de dus.

Recomandare: Proiect de casa cu arhitectura clasica si cu lucarne – locuinta luminoasa

Informatii generale:

Suprafata totala: 199 mp
Inatimea casei: 8 m
Cubaj net: 559 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19.94 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 19.04 m
Panta acoperis: 35 grade

Recomandare: Casa frumosa cu fatada de caramida

Cote parter

Hol intrare: 5.1 mp
Baie: 3.1 mp
Dormitor: 11.2 mp
Hol: 10.9 mp
Bucatarie: 8.1 mp
Living + dining: 29.1 mp
Camera centralei: 7.4 mp
Garaj: 19.2 mp

Recomandare: Proiect casa cu mansarda si balcon deasupra intrarii

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 14.7 mp
Baie: 4.4 mp
Dormitor: 17.2 mp
Baie: 5.6 mp
Dormitor: 17.1 mp
Dormitor: 16.6 mp

Sursa foto